6.Gönderilen yazıların
yayınlanmasına hakem görüşleri alındıktan sonra dergi yayım kurulu karar verir.
7.Dergide yayımlanan yazılar
kaynak gösterilmek şartı ile başka yerlerde kullanılabilir.
8.Yayımlanan yazılara telif
ücreti ödenmez.
10.Yayımlanan yazıların
yasal sorumlulukları tamamen yazara aittir.
11.Yazarlar, gönderdikleri
tüm yazıları için yukarıda belirtilen koşulları peşinen kabul etmiş sayılırlar.
MAKALE METİNLERİNE İLİŞKİN YAZIM KURALLARI
1. Makale metni A4 ebadında kağıda MS Word programında, tek aralık, 11 punto, Times New Roman yazı karakteriyle yazılmalıdır. Sayfa yapısı üst: 5.2 cm, sol: 5 cm, alt: 5 cm, sağ: 3.5 cm. olmalıdır.
2. Başlıkta 14 punto ve büyük harfle yazılmalı, başlığın size göre sağ üst köşesinde 11 punto ile ünvan-isim-soyadı, altında (varsa) üniversite-fakülte-bölüm adı yer almalıdır.
3. İlk sayfada 250 kelimeyi geçmeyecek şekilde tebliğin bir özeti yer almalıdır.
4. Makale metnindeki tablolar "Tablo" olarak, tabloların dışında kalan fotoğraf, çizim, grafik ve benzeri diğer öğeler "Şekil" olarak adlandırılmalıdır. Tablo ve şekillere sıra numarası verilmelidir. Tablo ve şekillere ilişkin varsa kaynak bilgileri, tablo ve şekillerin altında yer almalıdır.
5. Makale metinleri e-mail yoluyla bilgi@mumeyek.org adresine ve WORD formatında gönderilmelidir.
6. Dipnot düzeni aşağıda belirtilen örnekler çerçevesinde yapılmalıdır:
Tek yazarlı bir kaynaktan alıntı yapılmışsa: (Yazarın soyadı, kaynağın yayınlandığı yıl: sayfa numarası) Örnek: (Yılmaz, 2010:41)
İki yazarlı bir kaynaktan alıntı yapılmışsa: (Yazarın soyadı ve yazarın soyadı, kaynağın yayınlandığı yıl: sayfa numarası) Örnek: (Yılmaz ve Yıkılmaz, 2010:46)
Üç ve daha fazla yazarı olan bir kaynaktan alıntı yapılmışsa: (Yazarın soyadı vd., 2009:23) Örnek: (Erdoğan vd., 2009:55)
Metin içinde yapılacak açıklamalar ilgili yere (*) simgesi konarak, aynı sayfanın altında dipnot 9 punto Times New Roman karakteri ile yazılmalıdır.